Sunday, March 17, 2013

Janji

Kalau ada orang janji dengan kau apa-apa.. jangan cepat percaya.

Tolonglah.. jangan cepat perasan dan percaya dengan janji-janji yang tak tentu akan ditepati tu..




Situasi 1

ok.. lagi 10 minit aku sampai..

tapi dekat 20 minit kawan tu tunggu, kau tak sampai-sampai pon..


Situasi 2


aku janji, aku  bayar duit kau esok..

tapi bila sampai hari esok.. kau tak muncul pon..apatah lagi nak bayar..

Situasi 3


ok, aku janji minggu ni kite keluar,

sampai waktu yang di janjikan..

sorry weh, kucing aku muntah-muntah, so aku tak boleh keluar la..

BULL***T


so, kiranya tak boleh tepati janji tu.. jangan buat..

ni pesanan untuk diri aku jugak.. sebab, manusia mana tak buat silap kan..  *klise



p/s : sakit hati

Saturday, March 2, 2013

Betulkah?

aku ada kawan..

die pandai.. belajar kat London sana tu..
sebelum ni.. die ade pakwe..

tapi pakwe die belajar kat Malaysia jelah..
dorang couple since sekolah menengah..
tak silap aku.. form 4 ke form 5 macam tu la kot..

but then.. suddenly diorang break..
punca? aku tak tau..

After that.. kawan aku tu ada balik Malaysia bercuti..
then aku and kawan-kawan aku ajak die pergi Alamanda..
but then, die tak nak. die kata..

"sejak aku break.. aku dah tak pergi tempat-tempat yang aku pernah pergi dengan M bukan nama sebenar. and aku dah tak makan makanan yang aku biasa makan masa keluar dengan die dulu"

sejujurnye.. aku terkejut gile..

pastu aku tanya lah..

'mana je tempat yang kau tak boleh pergi?'

dia listkan lah..banyak jugak..antara yang aku ingat.

Alamanda,
Times Square
Mid Valley
Cinema
Komuter
their Favorite restaurant's yang aku pon tak tau kat mana..
Mc Donald
and adelah lagi yang die cakap.. aku pun dah lupa


sampai macam tu sekali? biar betul.. chill la.. dah tak de jodoh..takkan sampai tak pergi tempat tu.. tak makan makanan kesukaan kau dah.. biar betul minah ni..

tu fikiran aku time tulah. sebab time tu, aku ingat.. senang je nak lupakan orang kalau putus cinta ni.. hehe


Tapi.. tu time tu lah.. bila fikir-fikir balik... mesti dia sedih kan.. tiap kali lalu food court RASA tu.. mesti die ter flash back ape yang dorang penah makan dulu.. kalau die jalan-jalan kat Alamanda tu. mesti die terngia-ngia tempat yang diorang jalan-jalan..

mesti lah sedih kan.. dah nama pon sayang..
tapi kawan aku ni.. lama gile masa yang dia perlukan untuk pulih.. until now.. dia still tak boleh lupakan ex-boyfriend die tu.Hebat betul penangan budak tu..

tapi nak buat macam mana.. mungkin takda jodoh. or belum ada jodoh.. siapa tahu kan..
biarlah.. mungkin ada hikmah la kan.. Allah takkan uji umatNya melainkan Dia tahu umatNya itu mampu kan? betul tak? ke tak betul?


P/s : Last year.. 2012.. ramai kenalan aku yang bercinta punya lama.. tapi terputus di tengah jalan.. tahun ni pulak.. tak tahulah.. aku? hehehe.. ntah.. haha..

Thursday, February 28, 2013

kuat

Dulu... Kalau si A cedera.. Si B berlari carikan ubat supaya si A cepat sembuh..
Selalunye.. Die datang..dia carik.. Sebab nak tolong sapukan ubat.. Si B tak nak luka kat si A tu berparut.. Sebab kalau berparut..nanti si A tu akan tengok hari-hari.. Nanti si A sedih sebab parut tu nanti,dia ingat punca die dapat parut tu..

Biarpun si A halau,halang atau usir si B.. Si B tetap setia
cari,kejar,ikot dan tahan segala bende buruk yang dilempar oleh si A kepada si B..

Sekali dua mungkin boleh la si B sabar dan bertahan dengan kerenah si A..

Tapi.. Kesabaran setiap orang tu ada hadnya..

Suatu hari.. Si A cedera lagi.. Teruk jugak.. Bernanah..koyak..dalam lukanya.. sakit sekali rasanya si A pada waktu itu..

Si B datang untuk membantu.. Untuk tolong menyembuhkan luka si A.. Tapi.. Oleh sebab luka si A yang pada waktu itu sungguh perit.. Die mengambur kesakitannye kepada si B.. Si B hilang sabar.. Limit kesabarannya sudah habis.. Jadi.. Dia membiarkan si A keseorangan..

Kerana.. Setiap orang ada had nya.. Si B sudah muak  dan bosan melayan kerenah si A.. Si B nekad menghentikan semua kebaikan yang dia beri terhadap si A..

Jadi.. Si A terkontang kanting.. Terkejut.. Tulah.. Air yang tenang jangan di sangka tiada buaya.. Orang yang baik jangan di sangka tiada perasaan..

Si A masih terkejut dengan apa yang terjadi.. Ke ego an dan sifatnya yang sentiasa panas itu.. Telah memakan dirinya sendiri.. Dia sudah tidak punya orang yang membantunya lagi..


Rakan-rakan si A memarahi si A kerana sering menimbulkan masalah dan tidak tahu bersyukur..

Ya..

Memang semuanya salah si A..si B itu sangat baik.. Tidak ada seorang pon yang pernah menyalahkan si B..sebab.. Si A memang terkenal dengan sifatnya yang antagonis..

Hari ini.. Si A termenung seorang diri merenung ke luar rumah.. Hujan yang lebat seolah-olah mengerti apa yang terbuku dihatinya.. Tapi.. Apakan daya.. Salah dia.. Ya.. Semua salah dia.. Dan dia.hanya mampu termenung dan merenung keadaan dirinya...


P/s :ini hanya cerita rekaan.. Bukan betul pon.. Jangan assume yang bukan-bukan ya..

Saturday, February 23, 2013

Pokai

Cuti sem kali ni..

Aku tak keje part time mana-mana..

So..aku kekeringan duit. Papa kedana la jugak..

Selama ni.. Pantang cuti sem je.. Aku lah orang pertama yang melompat dok carik keje part time..

Tapi.. Sejak aku kene ragut tahun lepas.. Aku jadi trauma nak naik motor pada waktu malam.. Aku macam paranoid.. Pantang ade motor lain datang dari arah belakang aku.. Mesti aku dah rasa lain.. Mesti aku duk tengok je side miror aku tu.. Mana la tau kot ada orang nak ragut aku lagi.. Aku trauma.. Aku takot.. 

Sebelum ni.. Aku tak pernah takot naik motor waktu malam.. Kalau balik keje 1-2 pagi pon aku kental je.. 

Tapi sekarang.. Baru pukul 8malam.. Aku dah takot nak naik motor.. Trauma lah namanya kan?


Mungkin orang kata aku poyo.. Orang kata aku bajet.. Tapi.. Orang lain tu tak rasa macam yang aku rasa.. Seminggu tidur aku tak aman.. Asyik teringat muka peragut tu..

And.. Sampai sekarang..  bila aku nampak kelibat orang yang seumpama peragut tu naik motor..aku jadi takot.. Padahal.. Bukan die.. Hanya sebab bentuk fizikal die sama.. Aku jadi paranoid..


Jadi.. Sebab tulah aku tak mintak part time kat tempat yang biasa aku keje tu.. Kalau tak.. Tiap minggu shopping je.. Gaji situ boleh tahan masyuk.. Haih.. Tapi.. Nak buat cemana.. Trauma kan.. Kat situ kene balik malam.. Aku ni dah jadi penakut..

So..tiap minggu..pau jelah abang aku tu RM10.. Lepas jugak buat topup.. Dari tak dapat apa.. Haha..



P/s : kecewa dengan diri.. Kecewa dengan orang itu.. 

Tuesday, February 19, 2013

!

Sakit nya hati..sakit sangat-sangat..


Jangan belagak caring padahal kau tidak..


Aku tersangat sakit hati..


Blah kau

Friday, February 15, 2013

keputusan?

frust


sangat-sangat frust.. 

yelah.. post aku sebelum ni pon aku dah cakap.. aku tak boleh buat..

so.. memang frust gile la keputusan aku.

rasa nak nangis gile.. bertambah stress bile tengok orang lain semua suka dengan result dorang.


cemburu aku.. sangat-sangat cemburu.

ARHH!!!!


STRESS!!